Blogi: millaisia kahvihetkiä suomalaiset viettävät?

Pauligin Insights manager Rosa Turunen kirjoitti blogin suomalaisten kahvinkulutuksesta. Lue alta, miten suomalaisten kahvitottumukset ovat muuttuneet vuosien varrella ja millaisia kahveja kysytään eniten tänä päivänä!

Suomalaisilla on tänä päivänä laajasti erilaisia kahviin ja muihinkin juomiin liittyviä tarpeita ja toiveita. Tilanne on muuttunut niistä ajoista, jolloin suomalaisilla oli varsin yhtenäinen suodatin- ja pannukahvin juontikulttuuri eikä kuumalle kahville ollut paljoa muita vaihtoehtoja.

Kahvihetket

Kahvitarpeet ovat muuttuneet viime vuosina yhä enemmän tunnepohjaisiksi järkipohjaisten sijaan ja kahvilta odotetaan paljon. Enää ei riitä, että kahvista saa tarvittavaa potkua aamuun, vaan eri tarpeet korostuvat päivän eri hetkissä ja erilaisilla kahvinjuojilla.*

Pauligilla tutkitaan kuluttajia ja kehitetään jatkuvasti uusia tuotteita yhdessä kuluttajien kanssa, jotta voimme yhä paremmin vastata heidän toiveisiinsa. Tiedämme esimerkiksi, että 90 % suomalaisista juo kahvia ja keskimäärin jopa 3,2 kuppia päivässä. Kahvin kulutus on noin 12 kg vuodessa per henkilö, mikä on eniten maailmassa**. Eniten juodusta vaaleasta paahdosta (74 %) makutottumukset ovat monipuolistuneet ja nykyään tummaa paahtoa juo suomalaisista 23 %.

Yksi kasvava kahvitrendi on nauttia erilaisia kahveja eri tilanteissa. Suodatinkahvi on suomalaiskodeissa edelleen ykkössijalla (90 %), mutta kotiin ostettujen kahvipapujen määrä on selkeässä kasvussa (27%)***. Lisäksi täällä nautitaan mielellään espressopohjaisia juomia varsinkin kahviloissa ja ravintoloissa käydessä.

Lähteet: *Paulig Coffee Needs Segmentation 2018, Coffee Moments 2016, **Allegra 2018, ***Paulig Coffee Consumption habits 2018)