Kuinka valmistan hyvää kahvia: 7 kultaista sääntöä kahvinvalmistukseen ammattilaisille!

Hyvän suodatinkahvin valmistus vaatii osaamista kahvista, vedestä ja oikeanlaiset kahvilaitteet. Kotona suosittuja kahvinvalmistusvälineitä ovat suodatinkahvinkeitin sekä erilaiset käsinsuodatusmenetelmät, kuten Aeropress ja Hario V60. Ammattilaisille löytyy useita erikokoisia kahvilaitteita ja annospusseja. Kahvin valmistuksessa tärkeintä on oikeat mittasuhteet. 

Tutustu alta Paulig Barista-instituutin seitsemään kultaiseen sääntöön kahvinvalmistukseen:

PUHTAAT LAITTEET: Likaisilla laitteilla ei saa hyvää kahvia edes oikealla valmistamisella. Kahvirasvan saa poistettua termoksista ja lasipannuista pesemällä ne kuumalla vedellä ja kahvirasvan poistoon tarkoitetulla pesuaineella (esim. Puly). Poista kalkki säännöllisesti kalkinpoistoaineella.

SÄILYTYS: Ilma, valo ja lämpö ovat kahvin pahimmat viholliset, sillä ne härskiinnyttävät kahvissa olevaa rasvaa. Säilytä kahvi viileässä ja pimeässä paikassa. Älä availe annospusseja valmiiksi, vaan juuri ennen keittämistä.

ANNOSTELU: Valitse kahvilaitettasi vastaava annospussikoko ja oikea jauhatus. 

TASAINEN VALMISTUS: Tasoita jauhettu kahvi suppilossa ennen keittämistä ja varmista, että käytössäsi on oikean kokoiset suodatinpussit. Näin varmistat kahvin tasaisen uuttumisen ja vältyt kitkeriltä sivumauilta.

SEKOITUS: Sekoita valmis kahvi aina ennen tarjoilua, sillä keittämisen alkuvaiheessa kannuun valunut kahvi on paljon vahvempaa kuin lopussa kannuun
valunut. Ilman sekoitusta kannun ensimmäinen asiakas saa liian vahvaa kahvia ja viimeinen liian laihaa kahvia.

TUOREUS: Kahvi säilyy tuoreen makuisena 30 min. Kahvi voidaan pitää tarjolla lämpölevyllä ja sähköistetyssä säiliössä max. 60 min ja termossäiliössä max 2 tuntia.

MAKU: Maista. Maku on aina tärkein ja muista maistaa kahvejasi säännöllisesti.

Lue lisää laadukkaan suodatinkahvin valmistuksesta ammattilaisille täältä.