Hyvä kahvikone on tärkeämpi kuin tietokone

Suomalaiset haluavat juoda työpaikoillaan hyvää ja vastuullisesti tuotettua kahvia. Fiksu ja henkilöstöstä välittävä työnantaja tarjoaakin työntekijöilleen parasta mahdollista kahvia. "Hyvä kahvi on vahva viesti. Kahvi on pieni mutta vaikutukseltaan suuri päivittäinen panostus ihmisten työhyvinvointiin", Pauligin marketing activation manager Taina Aittasalo sanoo.

Kahvilaite on monissa työyhteisöissä kuin uskollinen työkaveri, jolle jutellaan ja annetaan lempinimiä. Pauligin marketing activation manager Taina Aittasalo kertoo saaneensa asiakkailtaan valokuvia, joissa kahvilaitteelle on teipattu silmät ja suu. Hyvä kahvi merkitsee suomalaisille paljon ja on olennainen osa suomalaista työkulttuuria.

"Tuntuu, että kahvilaite on monesti työntekijöille tärkeämpi kuin tietokone. Jos kahvilaite ei toimi, työpäivä ei todellakaan ala hyvin. Kahvin rooli suomalaisilla työpaikoilla on todella näkyvä", Aittasalo kertoo.

Työnantaja, joka muutenkin huolehtii työntekijöistään, tarjoaa heille Aittasalon mukaan myös hyvää, laadukasta ja vastuullisesti tuotettua kahvia. Kahvi on monille intohimon kohde. Ihmiset kiinnittävät arjessaan yhä enemmän huomiota kahvin alkuperään, makuun ja vastuullisuuteen.
"Hyvä kahvi on vahva viesti. Kahvi on pieni päivittäinen panostus ihmisten hyvinvointiin, joka maksaa itsensä joka päivä takaisin. Hyvä kahvi nostaa työpaikan tunnelmaa. Laadukkaalla kahvilla on myös helppo tehdä hyvä ensivaikutelma vieraisiin."

Aivot kaipaavat kahvipaussia

Kahvitauko on käsite. Suomalaiset puhuvat kahvitauoista, vaikka eivät itse joisikaan kahvia. Kahvi on suomalaisille virkistymisen, inspiraation ja ajatuspaussin symboli. Taukoja pitävä työntekijä on virkeä ja tekee vähemmän virheitä. Aivotutkijat ovat puhuneet paljon viime aikoina mikrotaukojen merkityksestä.

"Kun hetkeksi aikaa jättää asioiden pohtimisen ja menee ottamaan kupillisen kahvia, aivot työstävät sillä aikaa asiaa ja keksivät ratkaisun. Kahvitaukoon liittyy siis hyvin monenlaisia ulottuvuuksia yhteisöllisyydestä henkilökohtaiseen virkistymiseen ja luovuuteen", Aittasalo kertoo.

Paulig myy kahvilatasoista huippulaadukasta kahvia valmistavia Thermoplan-kahvilaitteitaan huomattavasti enemmän työpaikoille kuin kahviloihin. Työnantajat ovat siis ymmärtäneet kahvin merkityksen työntekijöiden hyvinvoinnille.


Millaisia toiveita yrityksillä on yleisesti kahvilaitteisiin liittyen?

"Kaiken pitää olla helppokäyttöistä. Kahvijuomien pitää olla laadukkaita ja laitteissa pitää olla riittävästi kapasiteettia, ettei kahvi lopu kesken päivän. Moni haluaa myös ulkoistaa kokonaisuuden niin, että laitteen ylläpitäminen on huoletonta, varmaa ja helppoa", Aittasalo kertoo.

Kahvin vastuullisuus kiinnostaa yrityksiä ja alkaa olla itsestäänselvä edellytys sen hankinnalle. Pauligin kaikki kahvit on vastuullisiksi varmennettu. 

"Kuulumme maailman mittakaavassa niihin harvoihin paahtimoihin, joiden kaikki kahvit ovat vastuullisiksi varmennettuja. Vastuullisuus on tänä päivänä esillä lähes kaikkien yritysten arvoissa ja meidän kahviratkaisujemme avulla yritykset voivat tuoda tätä arvoa konkreettisella tavalla esille."

Kahvilaite on vastuullinen valinta, koska se valmistaa vain kupillisen kerrallaan eikä hävikkiä näin synny. Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuoreen ruokahävikkitutkimuksen* mukaan kahvin osuus ruokahävikistä on suuri.

"Yhdestä kahvipensaasta saadaan puolen kilon kahvipakkauksen verran kahvia. Yhden kupillisen eteen on siis nähty valtavasti vaivaa. Tämä on tärkeä muistaa ja tiedostaa."

Thermoplan-kahvilaite on 2020-luvun hi-techia

Kahvilaitteet ovat kehittyneet vuosien aikana valtavasti. Thermoplan Black&White 4 -kahvilaite esimerkiksi on pilvipohjainen, 2020-luvun todellinen hi-tech-laite. Siihen voi muiden muassa syöttää uusia reseptejä ja vaihtaa juomatyyppejä. Paulig myös pystyy hallinnoimaan mahdollisia toimintahäiriöitä ja näkee, paljonko kahvia laitteesta on juotu. Näin esimerkiksi laitehuollot pystytään ennakoimaan eikä yllättäviä katkoksia käyttöön tule kesken työpäivän.

Pauligin kautta hankittu kahvilaite takaa myös ammattimaistajien tekemät säädöt laitteeseen niin, että New York -kahvi maistuu New Yorkilta ja Presidentti Presidentiltä.

"Kun olemme paahtimona kehittäneet erilaisia kahveja, tiedämme miltä niiden kuuluu maistua. Ammattimainen maistotiimi määrittelee laitteisiin aina optimaaliset säädöt. Laite lähtee aina oikeilla asetuksilla eteenpäin, jolloin asiakkaat saavat siitä helposti mahdollisimman maistuvia kahvielämyksiä."Tutustu Thermoplan Black & White 4 -laitteisiin alta!

Miksi valita Thermoplan?

  1. Jos kahvilaa ei ole lähistöllä tai haluatte kahvilan, tuokaa se toimistollenne Thermoplanin avulla!
  2. Miksi tyytyä vähempään? Kahvilatason ratkaisut työpaikalle ovat nykypäivää.
  3. Laadukas kahvi on työntekijälle merkittävä henkilöstöetu.
  4. Työantajamielikuvan kehittäminen.

Kiinnoistuitko laadukkaasta Thermoplan -laitteesta? Ota yhteys myyjään!

Vänligen bekanta dig med Paulig Groups integritetspolicy.
Korona kirkasti yhteisten kahvihetkien merkityksen

Out of home -maailmassa trendinä on ollut rakentaa työpaikoille lounge-tiloja, joihin ihmiset voivat kokoontua, nauttia hyvästä kahvista ja työskennellä tiimeissä. Näihin tiloihin yritykset yleensä myös tilaavat kunnollisen kahvilaitteen. 

"Vaikka nämä tilat on ensisijaisesti tarkoitettu työskentelyyn, kahvi on loungeissa merkittävässä roolissa. Kahvilaite viestii yhteisöllisyydestä ja henkilökunnan arvostamisesta."

Kun monet työntekijät ovat korona-lockdownin jälkeen palanneet työpaikoille, yhteisöllisten kahvihetkien tärkeys on kirkastunut entisestään. Vieläkään iso ryhmä ei voi kokoontua ja kahvihetkiä on monissa työpaikoissa porrastettu.

"Kahvi on sosiaalinen liima. Kun yhteisiä kahvihetkiä ei hetkeen ollut kuin virtuaalisesti, saimme muistutuksen siitä, miten pitkät perinteet ja moniulotteisia vaikutuksia kahvihetkillä suomalaisille on."

* Luonnonvarakeskuksen (Luke) online päiväkirjakysely 9.11.-2.12.2019, N=283 ja online kahvihävikkikysely 29.11.-4.12.2019, N=249. Tutkimukset ovat osa laajempaa Luken ruokahävikkitutkimusta 2019, N=1151. Tilaaja: Paulig.