Blogi: Suomalaiset kahvinjuojat

Suomalaiset juovat eniten kahvia maailmassa, mutta eroavatko tapamme nauttia "mustaa kultaa" muista maista? Kuluttajien kahvitarpeet ovat muuttuneet viime vuosina yhä enemmän tunnepohjaisiksi järkipohjaisten sijaan ja kahvilta odotetaan paljon. Pauligilla on tunnistettu erilaisia kahvin kuluttajaryhmiä - mikä näistä kahvinjuojista sinä olet? 

Suomalainen kahvikuluttaja

Käytännönläheiset Kahvittelijat nimensä mukaisesti suhtautuvat kahviin mutkattomasti ja kahvi on heille ennen kaikkea polttoainetta: tapa piristyä, keskittyä ja pysyä aktiivisena. Vaatimukset kahvia kohtaan eivät ole suuret ja helppous ja nopeus kahvin ostamisessa ja keittämisessä ovat tärkeitä.

Kahvituntijat puolestaan odottavat kahvilta laatua ja heillä on usein omat suosikkinsa. Kahvia juodaan paljon ja moniin eri tarpeisiin: piristymiseen, hemmotteluun ja rentoutumishetkiin. He käyvät kahviloissa ja silloin he valitsevat yleensä erikoiskahveja ja nauttivat kahviloiden tunnelmasta ja valikoimasta. Baristojen suosituksia kuunnellaan mielellään.

Innokkaat Kahvin Kokeilijat suhtautuvat uteliaasti kaikkeen uuteen, ja he maistavat eri kahvilaatuja erityisesti kahviloissa. Uudet tuotteet, kahvielämykset ja konseptit kiinnostavat heitä. Kahvi on osa persoonallisuutta  ja osa itsensä ilmaisua. Osa ryhmästä on valmis maksamaan kahvista premium-hintaa ja heille ulkona syöminen ja kahvittelu ovat osa arkea. Juomien valikoima on heillä laaja ja kylmiä kahvijuomia juodaan tässä ryhmässä selvästi eniten. Kahvilavalinnoissa paikan tyyli, tunnelma ja omalaatuisuus ovat tärkeitä valintakriteereitä. Myös ekologisuus ja eettisyys nostavat päätään tässä ryhmässä.

Pauligilla tutkitaan kuluttajia ja kehitetään jatkuvasti uusia tuotteita yhdessä kuluttajien kanssa, jotta voimme yhä paremmin vastata heidän ja asiakkaidemme toiveisiin.

Lähde: Paulig 2018